Dagen sjösättning – 4 april.

Då kom den stora dagen när Hopplatofflan skulle sjösättas. Väl påklädd, så här i början på april så visar det sig att solen värmer mer än jag kunde ana…åtminstone så länge det är vindstilla.
Sjösättning var beställd till 11.00 i Torslanda men allt gick så smidigt att vi kunde sjösätta en timme tidigare.

Sjösättningen gick bra. En tunn skorpa med is fanns fläckvis i hamnbassängen men det var definitivt inget som hindrade oss att ta oss ut ur Torslanda lagun.

Vad som däremot kunde bli ett problem var det låga vattenståndet. Det var inte mycket vatten under kölen när vi tuffade ut ur hamnen.
Färden gick vidare till Hinsholmskilen för påmastning. Ingen vind och solen skiner. Det blir en trevlig tur söderöver! När vi kommer fram till Hinsholmskilen riggar vi masten och mastar på.

Det var nog en av de mera konstiga mastkranarna jag sett, men det gick.

Mastad och klar redo för den fortsatta färden söderöver mot Hovås där Hopplatofflan skall ligga till morgondagen för att sedan seglas ytterligare en bit söderöver.

Vid bryggan i Hovås nästan klar för avgång. Det kommer att ta lite tid att vänja sig vid den nya båten som är nästan tre gånger så tung som vår förra båt. De höga friborden innebär också att båten är mer vindkänslig när vinden ligger på från sidan. Jag kan förstå de som väljer att montera en bogpropeller för att underlätta manövreringen i trånga hamnar. Men än så länge är vi inte där än.

Helt fantastiskt att Hopplatofflan kommit i sjön. Det har varit en lång vinter men nu kan vi börja med att ”bo in båten” och göra den till vår egen lilla ögonsten!

2 svar på “Dagen sjösättning – 4 april.

  • Snygg båt och det måste varit en härlig känsla med en sån ny fin båt 🙂 Grattis! Säg till du behöver en gast.
    /Victor

Kommentarer är stängda.