Snart 2 månader i sjön.

Det är nu snart två månader sedan vi sjösatte Hopplatofflan.
Vi har hunnit fixa till en hel del små saker som vi inte var nöjda med i båten när vi köpte den.

Det allra viktigaste; solcellen och regulator har kommit på plats och vi ser redan hur mycket bättre batterierna mår. Det är inte den optimala placeringen men med erfarenhet från vår gamla båt så vet vi att en solcell på luckgaraget faktiskt gör större nytta än man tror.

Sjövattenpump i pentryt har monterats men här måste några smärre justeringar göras på slangdragningen innan den fungerar riktigt bra. Det började med att pumpen läckte men efter byte av en packning så verkar även det problemet att ha löst sig.


Den nya slaskhinken vid pentryt, vi älskar IKEA, blev ett riktigt lyft jämnfört med den gamla lösningen. Även besticklådan har fått en indelning så att knivar och gafflar inte ligger och flyter runt i en salig röra.

Mycket tid har gått åt till att fundera ut hur vi skall stuva optimalt, hur länge räcker vattentanken, klarar batterierna att driva kylboxen om de enbart laddas från solcellen osv.

Men vi är i alla fall mycket nöjda med vår nya båt och ångrar inte bytet från vår gamla Shipman 28.

3 svar på “Snart 2 månader i sjön.

  • Hej Jim, Intressant att läsa om alla förbättringar du har gjort – inte minst avfallshinken. Hälsningar från den gamle ägaren.

  • Nej det fanns ingen bra besticklåda som passade men jag hittade lådindelare i aluminium som nästan passade. Jag fick kapa dem en centimeter på längden.
    Rationell låddelare heter de och finns också att hitta på Ikea.

  • Är besticklådan också från Ikea? Jag letade efter en men kunde inte hitta någon bra.

Kommentarer är stängda.