Strul med värmaren.

Vi har varit ute ett par gånger nu på vårkanten och då är det ju en lycka när man har en bra värmare i båte. Det sitter en Webasto Air Top 3500 i Hopplatofflan och fram till i år så har den fungerat utmärkt rent bortsett från den lösa kabeln, 2013, som gjorde att värmaren inte gick att starta.

Efter ett par försök att köra värmaren både på låg och hög effekt så slutar det alltid med att reglaget blinkar två långa signaler för att indikera ”Flamavbrott”. Leverantören kontaktades och till slut kom vi fram till att det nog var själva brannaren som strulade. Förmodligen hade den sotat och kocksat igen.

Efter en del svordomar så fick jag demonterat värmaren och lämnat in den till ett serviceställe och några dagar senare var brännaren byts. Den gamla var rejält igentäppt. Jag tror inte att den tidigare har byts.

Nu har vi åter monterat in värmaren och allt fungerar som det skall. Det kostade ett par tusenlappar att byta brännaren förmodligen skulle man kunna gjort det själv för mindre men då vi inte var helt säkra på felet så kändes det som om det var rätt att lämna in den.