Färdig för sjösättning.

Igår var jag i Göteborg för att titta till båten och se om jag skulle kunna bottenmåla henne denna gången.
Ingen kondens på skrovet men lite väl kallt i hallen. Det var inte helt lätt att sätta dit maskeringstejpen i vattenlinjen. Jag provade med två olika sorters tejp men de var båda spröda pga temperaturen. Till sist fick jag värma tejprullen för att inte tejpen hela tiden skulle gå av.

Det gick som en dans att bottenmålla Hopplatofflan. Den våta ytan är säkert större än den på vår förra Shipman 28 men arbetet kändes mycket lättare då jag fick en bättre arbetsställning och det gick att måla med en bredare roller.

Hopplatofflan  klar för sjösättning den 4:e april.

Jag fick också installerat Seatalk NG backbone från instrumentet över ruffluckan ner till navigationsplatsen. En förberedelse inför framtida installationer. På sikt kan det kanske vara aktuellt med radar men tillsvidare så får vi förlita oss på fattigmansradarn – AIS.

Ett extra eluttag vid pentryt blev det också till denna soliga lördag.
Jag var också tvungen att prova den nylackerade flaggkäppen med tillhörande nya flagga – ståtligt blev det!

Nu är det bara några veckor kvar till sjösättning……