Lite lördagspyssel.

Idag gick jag igång med två småprojekt.

Det första avslutades nästan lika snabbt som det påbörjades – till Hopplatofflan fanns en ”tyglucka” till nedgången som saknade tyngd i nederkant. Den kunde med andra ord fladdra runt bäst den ville i vinden. Efter att ha rotat runt i bra-att-ha-lådorna så hittade jag en bronsstav med lite tyngd som passade alldeles utmärkt!

Vi insåg i sommar att det var rätt bra att ha någon form av tyg att sätta för nedgångsluckan när det var som mest getingar, så det här kommer definitivt att bli riktigt bra.

Det andra projektet kommer att ta lite längre tid. Flaggkäppen såg rätt så tråkig ut och den har nu slipats ner och än så länge fått två lager lack, men jag är nog inte riktigt nöjd förrän den är lackad 8-10 gånger.

Limhamns skeppshandel har sålts till Hjertmans och de håller just på med utförsäljning. Vi var in om igår och hittade bland annat en ny flagga till flaggkäppen. Bland fynden fanns även en hållare till livbojsljuset och nya flytvästar till barnen.

Storseglet och den lite äldre genuan har varit in om segelmakaren för översyn och är också klara!

En ny bredare båtplats har vi också fått i vår hemmahamn så nu är det inte så mycket kvar på att-göra-listan innan sjösättningen i april.

Lite knappt 2,5 månader dit…….