Båtfix.

Igår for jag tidigt iväg till Göteborg för att fixa en del saker på båten. När jag kommer fram till Göteborg överraskas jag först av att man har infört trängselavgift. Nästa överraskning kommer när jag väl kommer fram till båten där hon står i hallen. Det rinner kondensvatten på utsidan av skrovet och botten är rejält blöt. Mycket irriterande med tanke på att jag hade tänkt att bottenmåla Hopplatofflan.

Efter att ha pratat med en annan båtägare i hallen förstod jag att det nog inte var någon ide att vänta på att det skulle torka upp inne i hallen. Det fick bli en nödlösning. Fram med varmluftspistolen och torka de delar av botten där bottenfärgen trillat av eller saknades. Sen målade jag lokalt där och hoppas att den gamla bottenfärgen skall klara en säsong till.

Efter en välförtjänt frukost i sittbrunnen i vintersolens bleka sken filtrerat genom en korrugerad plast så är det dags att byta den gamla toapumpen till en ny ”Twist´n´lock” pump. Efter några svordomar så var den bytad. Märkligt att det skall vara så trångt att komma till med verktygen. Jag skall byta ut de skruvarna som rostat, men jag hade inte med såna nu så det för bli ett senare projekt.

Sedan var det dags att plocka fram borren. Man tänker sig flera gånger om innan man sätter borren i en relativt ny båt. Jag skulle montera en Gobius tankmätare på septitanken och panelen för tankavläsningen ville jag placera på toan bredvid strömbrytaren för duschpumpen. Med andra ord var jag tvungen att borra ett par hål. Det gick bra och panelen kom på plats utan några större problem. Nu skall nivågivarna bara kalibreras in sen har vi lite bättre koll på hur full septitanken är.

Jag passade också på att sätta dit ett nytt luftfilter till motorn. Jag överdriver inte om jag påstår att denna lilla skumgummicylinder hade et högre kilopris än saffran!

Trots all kondens på båten så blev det ändå en bra dag med många små arbeten som kunde avslutas. En del saker kunde jag ta med hem och fixa, som t ex flaggkäppen som behöver en ordenlig lackering.

Nu är Hopplatofflan i alla fall färdig för sjösättning i början på april! Det är bara tre månader dit……